keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Mutta elävässä elämässä

Amerikkalainen James Brewer (58) päätti vakavan sydänkohtauksen saatuaan keventää sydäntään, koska uskoi kuolevansa. Hän tunnusti tehneensä murhan 32 vuotta sitten. Tunnustuksen jälkeen terveys alkoikin kummasti kohentua. Nyt häntä odottaa ilmeisesti kuolemantuomio [Ilta-Sanomat 27.3.2009].

Ainakin elokuvissa käy hyvin tunnustaa rikkomuksensa ja salaiset paheensa kuolinvuoteellaan, tehdä sovinto maailmansa kanssa ja sulkea sitten silmänsä. Mutta elävässä elämässä voi käydä toisinkin. Pikku-uutinen on oiva kirjan tai elokuvan aihe, niin fantastinen, ettei Katainenkaan olisi voinut sitä hoksata. Ja vähän tavanomainen olisi semmoinen elokuvan loppu, jossa kuvernööri ottaisi huomioon tunnustuksen lieventävänä tekijänä ja armahtaisi Jamesin nippanappa ennen tuomion täytäntöönpanoa -- mutta toivon, että elävässä elämässä omantuntonsa kanssa vuosikymmeniä kamppaillut James saisi armahduksen teostaan.

2 kommenttia:

Sulo Heinola kirjoitti...

Yhteiskunta voi olla kovin armoton. Kyllä tämä asianomainen henkilö on saanut korkeimman mahdollisen tuomion, vaikka kuvernööri viime hetkellä hänet armahtaisikin. Olisiko kuitenkin heti kiinni jäätyään, jo silloin joutunut sähkötuoliin?

AAMU kirjoitti...

Hyvä kysymys! Ja varmaan jää askarruttamaan loppuun asti kyseistä henkilöä.