maanantai 13. heinäkuuta 2009

Luovu rannekellostasi


Mediahömppä osaltaan vahvistaa kulttuurimme jakomielistä lomakäsitystä. Tähän kuuluu sekin, että media myös tarjoaa asperiinia tautiin. Viikonlopun IltaSanomissa oli tällainen burana-juttu, joka alkoi oireellisen luterilaisesti. Nimittäin kesäloma on etuoikeus, sillä yli puolet aikuisväestöstä on nykyään joko opiskelemassa, kesä- tai pätkätöissä tai työttömänä, siis vailla mahdollisuutta kesäloman riemuihin ja kiroihin.

Miten sitten välttää lomastressi? Esimerkiksi poikkeamalla rutiineista. Jos työ on aikataulutettua, kokeile lomalla jotain aivan muuta, löhöile, katsele puita, lue runoja tai rääkkää ruumistasi. Voi myös elää luonnon rytmissä, herätä yhdessä auringon kanssa ja nauttia siitä, ettei tarvitsekaan lähteä verstaalle. Ja “luovu rannekellostasi, niin käsikin ruskettuu tasaisemmin".

Ja lopuksi: kuuntele itseäsi ja usko omia fiiliksiäsi. “Älä ota ulkopuolisia neuvoja, kuten tätäkään listaa turhan vakavasti.”

P.s. Pikkukuva kannattaa suurentaa ja benjihypätä alas laaksoon.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ompa taas hyvä teksti - kiinnitti näin kesälomalaisena huomiota :)

Olen ainakin ensimmäisen viikon osannut ottaa ilman lomastressia ;)

Ja rannekelloa en ole käyttänyt vuosikausiin...hih...

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

AAMU kirjoitti...

En minäkään ole käyttänyt rannekelloa vuosiin, kun ei viitsinyt korjauttaa rikkoutunutta ranneketta (tosin ei ole erityisesti stressiä vähentänyt ;).
Mukavaa lomaa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä mihin tuolla aspiriinilla viittaat, mutta itselleni tuli mieleeni Oprah show viime viikon torstaina 9.pv. http://www.telkku.com/?oid=2009070916453&autoload=true

Siinä tuo tohtori Oz kertasi mitä kaikkia vitamiineja (purkista) kannattaa ottaa ja sen lisäksi hän mainitsi lasten aspiriinin. Aikuisten tuli ottaa hänen mukaansa kaksi lasten aspiriiniä päivässä.

Milloinkohan tuo aspiriini villitys laskeutuu tänne koto Suomeen, vai joko se on sen jo tehnyt (että mikä tuo sinun aspiriini viittaus oli)?

Kyllähän sitä tulee kaikenlaisia pilleröitä syötyä purkista ja lisää tulee koko ajan. Älkääkä unohtako kalaöljyjä, DHA:TA JA EPAA! Minä tein sen jo ;(

Kyllä se taitaa kuitenkin factaa olla, että vitamiineja ei samaan tapaa saa ravinnosta, kuin menneinä vuosina. Kaikki on niin tehoviljeltyä ja vitamiini tyhjennettyä ;) Osta luomua, Osta luomua!

AAMU kirjoitti...

Meillä taitaa olla tohtori Tolonen, jolla on sopiva hivenaine ja vitamiini liki kaikkiin mahdollisiin vaivoihin. Itsekin napsin c-vitamiinia ja inkivääriä purkista paremman puutteessa. Mutta onko esimerkiksi(täys)ruisleivän veroista ´terveysruokaa' keksitty? Yes, osta kotimaista luomua.

p.s tuossa kirjoituksessa asperiini ja burana ovat lähinnä kuvainnollisia ilmaisuja yleensä parannuskeinoille.