keskiviikko 5. elokuuta 2009

Osuvaa mutta ikävääMilloinkaan ei ole hyvä. Ainakin jos kysymme asiaa Valtionvarainministeröltä. Ja miksi emme kysyisi, kun sailakset asian tasan tarkkaan tietävät: 'hyvinä' aikoina eletään kulutusjuhlaa, 'huonoina' aikoina maksetaan laskuja. Jää vain askarruttamaan, kuka on tilannut pöydän koreaksi ja kenen laskuja oikein maksamme; ikään kuin kuluttajat ja maksajat olisivat eri ryhmiä.

Tuon kirjoitettuani lueskelin hesarin pääkirjoitusta, jossa organistisen omahyväiseen ja ihmisiä halventavaan sävyyn ilmoitettiin, että "jos puolueet sisäistävät rationaalisen talouspolitiikan, ne eivät seuraavissa vaaleissa lupaile äänestäjille lisää etuuksia tai uusia tienpätkiä maakuntiin".

Nyt viriää kaksi kysymystä: 1) hei, eikö tähänastinen talouspolitiikka ole ollutkaan rationaalista? 2) milloin Valtionvarainministeriö on valinnut hesarin viralliseksi ilmoituslehdykäkseen (vai onko asia juuri päinvastoin)?

3 kommenttia:

Marja-Liisa kirjoitti...

Tuntuu, että aina on joko tasaista tai ongelmia tavallisen duunarin/työttömän/eläkeläisen silmin katsottuna. Sitä vissiin kutsutaan elämäksi.

AAMU kirjoitti...

Näin varmaan. Ja talouspolitiikaksi kutsutaan sitä, että toisten virheet tulevat aina meidän pienten maksettavaksi;)

Marja-Liisa kirjoitti...

Vaan ei se ole rikkaallakaan helppoa. Rahaa on, mutta mihin sijottaisi tai sitten on ne henkiset ongelmat viina,raha,huumeet,lapset hunningolla ym. ym