torstai 30. lokakuuta 2008

MENOleikkaus

Miten oivallisen ovela onkaan sana menoleikkaus. Se on paljon parempi kuin etuuksien karsiminen, saati sitten sosiaaliturvaan, terveydenhoitoon tai vastaavaan puuttuminen. Meno on jotain kielteistä, rahanreikä yhteiskunnan muutenkin ohuessa kukkarossa. Hyvin joutaa menoja karsia, vallankin kun joukossa on varmasti turhia kulunkeja ja väärinkäyttöäkin.

Leikkaus on kirurginen toimenpide: joskus on turvauduttava radikaaliin keinoon, jotta kokonaisuus säästyisi. Kerran se kirpaisee, ja sairaan osan voi hävittää kätevästi polttamalla.

Ja kun menoleikkauksia tehdään vastuullisesti ja yksissä tuumin ja reippaassa talkoohengessä, ollaan ihan oikealla isänmaan asialla.

1 kommentti:

BamiellaJ kirjoitti...

Niinhän sitä arvellaan, että sosiaali- ja terveysmenot joutaa leikata minimiin, että köyhät ja sairaat just ja just pysyisivät hengissä, ettei Suomen väkiluku pienenis liian hälyttävästi. Leipäjonot kasvavat, kun ne köyhistä, jotka vielä jaksavat yrittää, hakevat jotain syötävää... Moni on jo antanut periksi ja juo kaikki, mitä saa ja humalan huuruissa kaikki on usvaa vain. Surut ja ilot sekoittuvat, ainoa lohtu on taas kuukauden kuluttua tuleva sosiaaliavustus, sitä odotellessa hallitus leikkaa menoerät pois ja huru-ukot etsivät asuntoa pusikosta.