sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Syysmusiikkia


Sain 'musikaalisen haasteen', johon seuraavassa vastaan julkisemmin.

Lyhyen blogihistoriani aikana olen kirjoittanut masennuksen ja työelämän ohella eniten luonnosta ja musiikista, joten on pakko ottaa haaste vastaan. Kummallista, minulla on kyllä mielessäni kesämusiikkia ja talvi- ja joulumusiikkia, ja onpa masennusmusiikkiakin, mutta syksyyn ei yhdisty mikään erityinen. Mutta mainitaan lonkalta seuraavat:

1. Linda Ronstadt: 'Feels like home' (josta taisin äsken kirjoittaakin). Tätä kuuntelen nykyään usein, sillä tulkinta on paneutuva ja huolellinen. Simppeliä, johon menee vain mukaan. Syksyn vihmoista on hyvä tulla kotiin läheistensä pariin.

2. Tapio Rautavaara: 'Kulkuri ja joutsen', mihin idea tuli nyt viikonlopun ItaSanomien yleisöäänestyksestä, jonka voitti Päivänsäde ja mennikäinen. Rautavaara laulaa maanläheisesti ja miehekkäästi, ja Kulkurin sanoma on luontoon kuulumisesta avautuva vapaus. Voi lähteä itsekin lentoon. Myönnettäköön, että nuo tunnelmalliset kulkurihommat sujuvat paremmin kesällä kuin syksyllä.

3. Emmylou Harris: 'Little bird', joka meidän lasten yksi suosikki. Tarttuva sävelmä, jonka "inkavaikutteet" vahvistuvat loppua kohden. Tämä on vuodenaikaan liittymätöntä musikkia. Ajattelin jossain välissä yrittää kääntää sanat.

4. Maija Vilkkumaa: 'Hiuksissa hiekkaa' -- tulihan se sieltä jostain alitajunnasta. Kesästä syksyyn, todenoloiset tunnelmat, jotka monet ovat noin kokeneet.

5. Ja kun oikein muistelin, tulee mieleeni The Allman Brothers Bandin vinyylialbumi (Brothers and Sisters, 1976), jonka valokuvat eivät syksyisimmiksi enää voisi tulla [ohessa].

Ei kommentteja: