maanantai 29. kesäkuuta 2009

Liikaa vihreää?


Aamun lehdessä 80-vuotta täyttänyt Pertti Nieminen, kääntäjä ja runoilija, lausahti sohvaltaan "ahdistava vihreys". Hänen mukaansa se on kiinalaisten viisaiden näkemys kesästä. Kun kevään kukinta on ohi, luonnossa ei ole enää muuta kuin pelkkää vihreää.

Ja kuin pisteenä vihreän iin päälle, Vasemmistoliiton logon lintufiguuri paljastui aukevaksi oraaksi uuden puheenjohtajan, Paavo Arhinmäen ällistykseksi.

Saattaa olla osin samaa mieltä muinaisten kiinalaisten kanssa, mutta samalla hieman epäillä heidän kenties heikentynyttä näkökykyään. Jos kohta tummemmaksi painunut vihreys vallitseekin, ilmaantuu ainakin meidän mökin niitylle aina vain uusia ja uuden värisiä kasveja ja kukkia katsottavaksi. Mitä tulee vihreyteen poliittisessa katsannossa, sitä tuskin on liikaa näinä ilmastomuutoksen aikoina (jota kyllä pidän joissain yhteyksissä, kuten päästökauppaan liittyen, härskinä rahastuksen verukkeena).

P.s. Tarkennettakoon, ettei kuvan hupaisa kasvi sentään löydy niityltämme, vaan Kreikasta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikä oo vihreetä liikaa! Nyt jo tajusin, että se on oikea kasvi. Hih! Mutta kuuluuvatko nuo (vaalean)punaiset liuhukkeet tuohon soikealehtiseen / pallukka kasviin?

Kyllä nyt on niin eksoottista, että menee pää ihan pyörälle.

AAMU kirjoitti...

Nyt menevät minultakin muistikuvat sekaisin.. Noita "pallukkakasveja" oli kyllä ihan sellaisinaankin ikään kuin isoina terttuina. En osaa sanoa, onko pallukka hapsukukan alkumuoto, josta se pullahtaa esille.

Hanna kirjoitti...

Vihreä on jotenkin rauhoittava ja seesteinen väri ja kasveissa on niin monenlaisia erilaisia vihreän sävyjä, että eihän niihin nyt kyllästy eikä ainakaan ole tylsää ;)

(Miten niin tykkään vihreästä???;) )

AAMU kirjoitti...

Vihreä on sävykäs ja kaunis, elämän ja kasvun väri. Juuri tällä hetkellä sen ylitsepursuava runsaus häkellyttää.