keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Ilmakitaran soitto


Aamulehdessä kirjoitettiin pisteliäästi poliisitoimen ‘uudistuksista’. Samanlainen ‘yksikkökokojen’ kasvattamisen vimma vallitsee kaikkialla yhteiskunnassa. Sanotaan, että palvelut niin tehostuvat kuin paranevatkin.

“Havainnolliseksi esimerkiksi kelpaa uutinen siitä, että koko Pirkanmaalle jää lopulta vain kaksi toimipistettä. Ikaalisten poliisin partiolta vie kihniöläisen juopon kuljettelu läpi kauneimman maakunnan aina Tampereelle saakka neljä tuntia ja vartin. Jos tällaista toimintaa kutsuu poliisitoimen uudistamiseksi, pitää olla joko poliitikko tai ymmärtämätön, todennäköisesti molempia.”

“Kaikkea uudistamista ei suinkaan pidä vastustaa, mutta jos poliisin löytäminen muistuttaa Afrikan tähteä, vanhakantaisen, syvälle juurtuneen näkemyksen mukaan ollaan väärillä jäljillä.”

“Uudistajat ovat meillä kuin ilmakitaran soittajia. He vääntelehtivät dramaattisesti sen tosiasian edessä, että ilman voimavaroja ei poliisitoimestakaan selvitä.”

Ennen vanhaan oli tapana kertoa hölmöläistarinoita. Nyt seurataan valtion tuottavuusohjelman koukeroita. Kuka soittaakaan ilmakitaraa?

Ei kommentteja: