perjantai 4. helmikuuta 2011

lumitylsyys


Taas kerran lunta satoi läpi yön ja pitkälle päivään. Välinpitämättömyys on vallannut ihmiset. Ei jakseta edes kiukutella. Tavallisesti kymmenien koiran taluttajien vikkelästi avaamat metsäpolut olivat koko päivän koskemattomia. Ja hiihtoladut, jotka kone käy joka aamu hiomassa millintarkasti, olivat hoitamattomia. Epävarma jälki kertoi, että joku oli sentään sivakoinut harmaantuvassa päivässä.

Sanakirjan mukaan "lunta sataa, pyryttää, tuiskuaa, tupruttaa. Kahlata lumessa. Luoda lunta. Vaatteet lumessa lumisina". Lopuksi sanakirja yllättää mainitsemalla "menneen talven lumen" ja rohkaise, että "antaa tulla lunta tupaan". Se tarkoittaa, että "tuli mikä tuli, valmiina ollaan, ei tässä pelätä".

8 kommenttia:

Huopalintu kirjoitti...

Täällä ei ole onneksi nyt satanut paljoakaan lunta. Yhdessä vaiheessa ei hultoyhtiö ehtinyt aurata pihoja viikkoon, naapurit hiukan marmatti.

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

AAMU kirjoitti...

ja konstit on monet, kun kissalla pöytää pyyhki...

sylvi kirjoitti...

Meilläkin on yöllä tullut uutta lunta.
Päivällä on sitten lämpöasteet sulattaneet.
Emme ole ulkona käyneet, kun ollaan tyhjennetty työhuonetta, sillä siellä aloitamme maannantaina, maalaukset ja tapiseeraamiset.
Myrskyvaroituksen ovat antaneet tänne.

Leenamarketta kirjoitti...

Lunta on tullut sankasti taas tänäänkin. Pilvisellä päivälläkin ulkoillessa tarvii käyttää himmennettyjä laseja, niin käy silmiin tuo lumen kirkkaus. Isäntä on kovilla lumitöitä tehdessä, kun yhtään en voi auttaa, muuten otan ihan kuntoilumielessä lumentyönnön.

AAMU kirjoitti...

Lumityöt ovat ihan hauskoja -- paitsi lumen pudottaminen katolta. On hikistä hommaa, josta saa helposti taudin, ja voi pudota itsekin.

Elisa kirjoitti...

Kyllä lunta on tupruttanut tännekin ja paljon, alkaisi jo riittämään!

seijastiina kirjoitti...

Meilläkin päin lunta tulee ,eilen oikein märkää sellasta,saa nähdä mitä tänään, joa aamu alkaa valjeta :)

AAMU kirjoitti...

Poutaa on luvattu. Nautitaan siitäkin.