lauantai 2. toukokuuta 2009

Keväinen tietokilpailu

Mikä laji on kysymyksessä?

Viiden pisteen vihje: Ilmaantuu kohtalaisen varhain keväällä ja sitä tapaa muiden muassa suurten ostoskeskusten piha-alueilla.

Neljän pisteen vihje: Muuttaa pois myöhään syksyllä, eikä talvehtimispaikoista ole tutkittua tietoa.

Kolmen pisteen vihje: Luonteeltaan tavallisesti avoin, ei lainkaan ihmisarka; tuntuu olevan alati tarmokkaassa liikkeessä, toimittamassa jotakin.

Kahden pisteen vihje: Lajin naaraspuolisia edustajia näkee paljon useammin kuin koiraita, jotka ovat todellisia harvinaisuuksia.

Yhden pisteen vihje: Ulkoasuna usein korkeakauluksinen bleesepusero, jonka päällä on tuulta pitävä takki tai haalari. Jos käyttää päähinettä, se on usein huivi, joskus lippalakki tai panta. Käsissä on koleina päivinä pilkkijän sormikkaat.

Joko arvasit?

Jos et, yksi vihje lisää: Ostettuasi vaikkapa hedelmäpuun taimen hän luo siihen vielä arvioivan katseen ja napsauttaa harkitusti pienillä puutarhasaksilla yhden tai kaksi oksaa. Naks ja naks, ja sinulle tulee tunne, että nyt taimesi on täydellinen.

Niin, nämä puutarhamyyjät ovat ulkoilmaihmisen perushahmo. Katsokaapa heidän kasvojaan, jotka ovat kirpeän tuulen ja vaihtelevan auringon hiomat ja värittämät. Tai ahavoituneita huuliaan ja sormiaan. Heistä huokuu reipas terveys, jonka voi saada vain työskentelemällä ulkosalla vähintään kahdeksan tuntia päivässä, satoi ja paistoi. He ovat kuin toiselta tähdeltä.

Missä muuten mahtavat talvehtia?

Ei kommentteja: