sunnuntai 8. tammikuuta 2012

tumake ratkaisee presidentin vaalin

"Aivojen rakenne heijastuu ihmisen äänestyskäyttäytymiseen, kertoo uusi brittitutkimus. Sen mukaan pelon tunnetta säätelevän mantelitumakkeen koko voi vaikuttaa ihmisen poliittiseen mielipiteeseen ja siihen, äänestääkö tämä liberaaleja vai konservatiiveja.

Lontoon yliopistossa tehdyn tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että aivojen toiminta ja erityisesti mantelitumakkeen koko vaikuttaa ihmisen personallisuuteen ja sitä kautta ihmisen poliittiseen mielipiteeseen ja äänestyskäyttäytymiseen.

Jos pelon tunteita lisäävä mantelitumake on suuri, ihminen suhtautuu elämään ja tulevaisuuteen pelokkaammin ja saattaa tämän takia turvautua konservatiivisiin arvoihin. Liberaaleja arvoja kannattavalla mantelitumake on pieni, joten ihminen sietää ristiriitatilanteita paremmin ja äänestää suvaitsevampia arvoja kannattavaa ehdokasta."

Tuota minäkin olen kovasti epäillyt ja jään malttamattomana odottamaan, milloin löydetään perussuomalaisten kannattamiselle oma tumakkeensa. Se mahtaa olla vielä suhteellisen uusi aivorakenne, syntynyt viimeisen viiden vuoden aikana. Niinistö-tumake on vanhempaa perua, puhumattakaan Paavo(jen)-tumakkeesta.

2 kommenttia:

Huopalintu kirjoitti...

Miun tumake taitaa olla aika sekaisin, kun äänestäisin mieluiten sellaista presidenttiä, jolla olisi kaikkien ehdokkaiden hyvät puolet ja puuttuisi ne huonot puolet.

AAMU kirjoitti...

Juu, ei minunkaan tumake ole vielä selvää viestiä huudahtanut.