maanantai 27. huhtikuuta 2009

Terveyskäyttäytymistä


Tapa syntyi, kun lapset alkoivat syödä lapsille tehtyjä hyvänmakuisia kalaöljykapseleita. Kun isommasta lapsesta tuli isompi, hän arveli jo osaavansa nielaista aikuisten kapselin, niin kuin osasikin. Täydensin terveysvaikutteisten tuotteiden tarjontaan c-vitamiinijuomalla. Sitruunan- ja mansikanmakuiset tulevat ainoina kysymyksen, kun toinen lapsista on vakuuttunut olevansa allerginen appelsiinille. Olen itse syönyt c-vitamiinia oma-aloitteisesti pienestä lähtien, ties mistä syystä, ja sanonkin, että tämän tavan haluan jättää perinnöksi. Nyt valikoima on vielä täydentynyt kalkkitabletilla ja siis on liki täydellinen.
Itse käytän Pirkka-tuotemerkkisiä inkiväärikapseleita, joiden inkivääripitoisuus on ylivoimainen muihin kalliimpiin hainrusto- ja sinisimpukka- yms. sotkuihin verrattuna. Inkivääri on vanhempien ihmisten nivelvaivoihin tarkoitettu troppi, jonka tehon uskon perustuvan samaan kuin c-vitamiinin: niitä pitää ottaa sitkeästi jokainen päivä.

Yleensä laitan terveystarjottimen juomineen keittiön pöydälle, josta se on aamun mennessä nautittu. Vastoin keittiöohjesääntöä, lasit jäävät usein pöydällä eivätkä siirry pesukoneeseen.

Saako terveyttä purkista? Ehkä. Ja ehkä kysymystä ei pitäisi tehdäkään. Sillä uskon, että ainakin puolet mahdollisesta myönteisestä vaikutuksesta tulee tavasta, jonka päivittäinen troppien napsiminen synnyttää, rituaalista, joka sanoo, että olet tehnyt terveysteon.


Ei kommentteja: